[wpcode id="351"]

Cum se invata copilul sa mearga cu tricicleta?

Cum se invata copilul sa mearga cu tricicleta

Unul dintre cele mai importante jocuri pentru copii este să învețe cum să meargă cu tricicleta. Nu este numai distractiv, ci și oferă oportunitatea perfectă de legătură între părinte și copil mic. Există o mulțime de modele de triciclete pentru copii, dar ca parinte, trebuie să te asiguri că alegi una sigură și de calitate. Cel mai ușor este să cumperi dintr-un magazin pentru copii.

Dar cum anume îți înveți copilul să meargă cu o tricicletă? Care sunt lucrurile de făcut și care nu? La ce vârstă ar trebui să învețe un copil să meargă cu tricicleta? Cum poți să ridici moralul copilului tău și să-l încurajezi în această perioadă?

Începe cu elementele de bază deoarece este întotdeauna o strategie bună atunci când înveți ceva nou, iar mersul pe tricicletă nu face excepție. Nu trebuie să explici cum funcționează o tricicleta copii, dar este important să îi oferi copilului tău o idee despre ce va face cu ea. Arată-i scaunul, pedalele, ghidonul și cum se mișcă roțile. Dacă copilul tău are 2 până la 4 ani, poți începe să-l înveți să pedaleze. Este posibil să nu înțeleagă instrucțiunile dacă începi când sunt mai tineri.

O demonstrație de pedalare îți va ajuta în mare măsură copilul să înțeleagă instrucțiunile. Poți pune o mână sau un picior pe pedală pentru a demonstra cum funcționează. Asigură-te că îi spui că pedalele sunt cele care provoacă mișcarea roților. De asemenea, poți ține bicicleta sus și lăsa roțile să se miște liber pentru o demonstrație mai bună. Ca orice profesor bun, lasă-ții copilul să încerce să facă același lucru pe care i l-ai arătat.

Următorul pas este să-ți lași copilul să exerseze pedalatul. În loc să începi cu tricicleta, utilizează un scaun care are aproximativ aceeași înălțime cu scaunul pentru tricicletă. Așează-te în fața copilului tău și arată-i. Așează-ți palmele la aceeași înălțime cu pedalele și lasă-ți copilul să își așeze picioarele pe ele. Împinge-i picioarele în mișcări circulare, în același mod în care ar face-o dacă ar pedala. Ideea este să-ți ajuți copilul să simtă pedalarea.

O altă modalitate de a-ți învăța copilul să pedaleze este să-i arăți cu ajutorul unei triciclete pentru adulți. Pedalează încet la început și, pe măsură ce copilul tău înțelege mai bine ceea ce faci, pedalează mai repede. De asemenea, poți să-ți duci copilul în parc și să-l lași să se uite la alți copii mergând cu tricicleta.

Ar trebui să cumperi o tricicletă de mărimea unui copil, deoarece una prea mare îl poate împiedica să ajungă la pedale. Ia în considerare să-ți aduci copilul atunci când mergi să cumperi tricicleta. A determina dacă este mărimea potrivită este relativ ușor. Pur și simplu pui copilul pe tricicletă și vezi dacă poate sta confortabil pe tricicletă și cu ambele picioare pe pământ.

Este posibil să trebuiască să faci unele ajustări, în special la înălțimea scaunului. Acest lucru este deosebit de important pentru a asigura o pedalare confortabilă. Începe cu cel mai jos nivel al scaunului și lasă-ți copilul să exerseze împingerea tricicletei fără a pedala efectiv. Odată ce copilul tău învață mai multe despre pedalat, poți regla înălțimea scaunului pentru a se potrivi cu noua sa abilitate. Înălțimea ideală permite copilului să pedaleze confortabil și să-și lase picioarele în jos atunci când este nevoie.

Echipamentul de protecție, cum ar fi o cască și genunchiere, sunt importante. Acestea ajută la prevenirea rănilor în caz de cădere, ceea ce este inevitabil. Casca trebuie să se potrivească confortabil și să nu se miște atunci când este legată cu curele. În plus, ar trebui să stea uniform pe frunte.

Investește în roți de antrenament pentru tricicletă pentru a-ți ajuta copilul să exerseze pedalatul fără teama de a cădea. Acestea sporesc moralul copilului pentru a continua să exerseze și pot fi scoase de pe tricicletă odată ce copilul tău stăpânește arta pedalării.

Nu permite copilului tău să meargă cu o tricicletă fără echipament de protecție. Tricicleta ar trebui să aibă dimensiunea potrivită, permițându-i copilului să stea jos și în picioare. 

Răbdarea este cheia atunci când înveți orice abilitate, iar pedalatul nu este o excepție. Continuă să lucrezi cu copilul tău și încurajează-l să aibă încredere în abilitățile sale.

Copiii își dezvoltă abilitățile motorii în ritmuri diferite și până la vârsta de 3 ani, cei mai mulți sunt pregătiți să învețe să meargă cu tricicletă.

A învăța să mergi cu o tricicletă este o piatră de hotar uriașă pentru copiii mici cu vârsta cuprinsă între 2-4 ani. Unii copii vor avea nevoie de zile pentru a învăța să pedaleze, în timp ce pentru alții poate dura săptămâni. Ai răbdare și, cu timpul, copilul tău va înțelege în cele din urmă conceptul de pedalare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *