[wpcode id="351"]

Cum se fac cartofii la cuptor cu rozmarin

cartofi la cuptor cu rozmarin

Reteta de azi este una clasica, cu ingrediente simple, dar cu un rezultat minunat. Pentru ca lucrurile sa decurga perfect, insa, am apelat la reteta unuia dintre cei mai cunoscuti (si mai apreciati) bucatari ai momentului, Jamie Oliver. El recomanda sa preparati cartofii noi cu rozmarin cam asa:

Cartofi la cuptor cu rozmarin

Ai nevoie de:

  • 1 kg de cartofi noi de dimensiuni mici (ii vei lasa intregi!)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare de mare
  • Piper proaspat macinat
  • Cateva crengute de rozmarin (se curata frunzulitele si se zdrobesc cu cutitul pentru a se elimina uleiurile aromate)

Mod de preparare

  • Spala cartofii (nu e nevoie sa ii cureti!) si fierbe-i pana se inmoaie (nu vrei sa se gateasca de tot, pentru ca ii vei baga la cuptor!)
  • Cand s-au inmuiat, scurge-i si adauga peste ei uleiul de masline. Amesteca-i pentru a-i unge pe toti cu ulei, adauga sarea, piperul si rozmarinul.
  • Pune cartofii intr-o tava sau intr-o tigaie si bag-o la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana capata o culoare aurie.

E atat de simplu! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *