Cum se alege cea mai buna tricicleta pentru copii?

tricicleta

Dacă ești în căutarea unor modalități prin care copilul tău să se distreze și să dezvolte niște abilități esențiale pentru viață, atunci te afli în locul potrivit. Fiecare micuț apreciază entuziasmul pe care-l are atunci când face curse înăuntrul și în afara casei cu o tricicletă. O modalitate excelentă pentru copilul tău de a se distra și de a-și forma noi abilități motorii este să investești într-o tricicleta pentru copii mici. 

De ce să achiziționezi o tricicletă pentru copii mici?

Cumpărarea unei triciclete pentru copii e una din cele mai bune decizii pe care le poți lua, atât pentru tine cât și pentru copii tai. Aceste jucării sunt distractive, dar și funcționale în același timp. Acestea îți permit să petreci mai mult timp în aer liber cu copilul și să faci o plimbare sau să te distrezi la soare împreună cu alți copii și animale de companie.

La prima vedere, ar putea părea că aceste triciclete nu le oferă copiilor suficientă autonomie, dar asta e departe de a fi adevărat – în special în cazul tricicletelor din magazinul nostru. Poți achiziționa o tricicleta copii de aici!

Beneficiile investiției în cea mai bună tricicletă 

Tricicleta pentru copii mici îmbunătățește condiția fizica 

O mare parte din adulți consideră că exercițiile fizice sunt destul de greu de făcut, iar această credință e transmisă de obicei și copiilor. În consecință, când aceștia cresc, tind să aibă o atitudine negativă față de exerciții.

Nu e cea mai bună lecție pe care să le-o oferi copiilor tăi, deoarece exercițiile fizice sunt de fapt distractive și sănătoase. Când achiziționezi cea mai bună tricicletă pentru copilul tău la o vârstă fragedă, acesta va crește armonios, iubind să facă sport. E un mod eficient și plăcut de a-l menține sănătos.

Îmbunătățește echilibrul

Un beneficiu major al tricicletelor pentru copii mici este că acestea permit bebelușului să dezvolte un echilibru perfect. Pe măsură ce copilul se obișnuiește cu tricicleta, va învăța să-și distribuie greutatea în mod egal.

Aceasta e o abilitate crucială de care vor avea nevoie mai târziu în viață, atunci când vor învăța cum să folosească bicicleta, patinele, rolele, skateboard-ul și alte jucării distractive.

Tricicleta pentru copii mici îmbunătățește abilitățile motorii

Tricicletele sunt instrumente excelente pentru copiii care învață să meargă. Îi ajută pe aceștia să câștige echilibru și să învețe cum să anticipeze diferite mișcări, promovând astfel mobilitatea. Cele mai bune triciclete permit chiar și copiilor sub 9 luni să învețe cum să-și folosească diferite părți ale corpului, inclusiv mâinile, brațele și picioarele.

Dezvoltă încrederea în sine

Pe lângă faptul că sunt extrem de distractive, tricicletele îi ajută pe copii să câștige încredere în forțele proprii. În timp ce încearcă diferite mișcări cu aceste jucării, copiii învață cum să se comporte în diferite situații, ceea ce le oferă încredere. Această încredere e vitală, deoarece îi ajuta să facă tranziția ulterior la alte tipuri de jucării, ca bicicletele. Pe măsură ce încrederea în sine se dezvoltă, aceasta se revarsă și asupra altor aspecte ale vieții. Asta înseamnă că cel mic va fi în mod natural mai bine pregătit să facă față situațiilor problematice pe măsură ce crește.

Promovează creativitatea

În perioada copilăriei, joaca e pe primul plan. În timp ce merg pe tricicletă, copii tind să se pună în pielea anumitor personaje, prefăcându-se că sunt polițiști, medici, pompieri, șoferi de camioane sau chiar părinți. Introducerea unei triciclete în viața micuțului tău la o vârstă fragedă îi va permite să înceapă să-și dezvolte abilități sociale și cognitive importante, prin jocuri de rol, lucru care îi va stimula creativitatea. Dacă vrei să îi faci o adevărată surpriză celui mic, îi poți achiziționa o tricicleta muzicala cu pozitie de somn, care îl va încuraja să se distreze.

Primele zile pe o tricicletă 

Tricicleta e o modalitate distractivă pentru copii de a învăța cum să meargă în cele din urmă cu bicicleta, atunci când vor crește puțin mai mari. Când copilul tău va fi suficient de mare, adică atunci când împlinește vârsta de 1 an, poți începe să-i arăți diferite părți ale bicicletei și să-ți manifești entuziasmul față de această jucărie, că să-i trezești interesul. Felicită-l pentru că a fost un “copil mare și cuminte” până acum, și i-ai o cască atrăgătoare de care să se bucure. Arată- cum să se urce și să se dea jos de pe tricicletă, și dă-i câteva reguli de bază precum “ține mâinile întotdeauna pe ghidon” și “poartă mereu cască”. 

Pentru început, începeți cu plimbări scurte de 10-20 de metri în interior sau pe suprafețe plate.

Învață-l să pedaleze pe o tricicletă pentru copii cu vârsta de 2 ani

La 2 ani, copilul va dezvolta suficiente abilități de echilibru și de manevrabilitate pentru a începe să învețe cum să pedaleze. Pedalarea necesită multă coordonare, de aceea e bine să-l obișnuiești pe cel mic cu plimbatul pe tricicletă încă de când acesta învață să facă primii pași. Ca să faci tranziția, achiziționează o tricicleta pliabila cu pozitie de somn pe care să o poți transporta cu ușurință, detașează suportul pentru picioare și lasă-l pe cel mic să pedaleze în voie! Pe măsură ce își îmbunătățește coordonarea, învață-l cum să se oprească, precum și cum să se îndrepte către o direcție specifică și să facă viraje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *