Cum se adauga sturioni in iaz

sturion

Sturionul este o familie de pești care poate fi împărțită în 27 de specii ce diferă ca și dimensiuni, greutate și longevitate. Sunt considerați de mulți experți a fi pești primitivi, deoarece prezintă caracteristici care nu s-au schimbat în mare parte de la începutul înregistrării lor fosile. Ca atare, ele sunt considerate fosile vii care pot fi un excelent plus pentru iazuri. Ele pot fi găsite în apele subtropicale, sub-arctice și temperate atât în ​​America de Nord, cât și în Eurasia.

Cum să adaugi sturioni in iazul tau

Când adaugi acești pești în iaz, este important să iei în considerare dimensiunea lor. Sturionul nu trebuie ținut în iazuri care sunt sub o 4 metri cubi de apă și iazurile mai mari sunt cele mai optime, în special pentru speciile care sunt active. Unele subspecii, cum ar fi sturionul siberian sau Beluga, ar trebui să fie tratate doar de experți în iazuri care au între 24 si 60 de metri cubi de apă.

Un alt atribut care face din sturion un mare plus pentru iazurile private este faptul că se amestecă bine cu alți pești. Sunt inofensivi pentru majoritatea peștilor mari, cum ar fi crapii koi, dar pot prăda peștii mici care au o dimensiune de 3 cm sau mai mică. Cu toate acestea, peștii mai mici tind să fie rapizi, așa că va fi dificil pentru sturioni să-i prindă. Sturionii sunt vulnerabili pe vreme caldă și, ca atare, ar trebui monitorizați în timpul verii. Motivul pentru aceasta este că au nevoie de mult oxigen, mai mult decât alte tipuri de pești care pot trăi la niveluri mai scăzute. Aceasta înseamnă că proprietarii iazurilor ar trebui să folosească un sistem de rezervă pentru pompele lor de aer în timpul lunilor mai calde.

Ingrijirea corectă a sturionilor

Sturionii nu trebuie ținuți in iazuri interioare, deoarece cresc prea repede si au nevoie de mult spatiu datorită dimensiunii lor. Acestea necesită o filtrare care depășește ceea ce este necesar în mod normal pentru un iaz, datorită nevoii lor de niveluri mai ridicate de oxigen. În ceea ce privește dieta, este important să ne amintim că sturionii sunt carnivori puri. Aceasta înseamnă că, spre deosebire de alți pești, ei nu mănâncă plante ci doar carne.

Dacă sturionii se îmbolnăvesc, cel mai bine este să-i tratezi cu sare, dar nu cu sarea obișnuită pe care o cumperi de la magazinele alimentare, ci cu sare PDV. Aceasta este o sare foarte pura, obținuta prin fierberea si evaporarea apei sarate. Va trebui să adăugați aproximativ 0,15 g. pentru fiecare litru de apă (pentru un iaz micut, de 5 metri cubi, se adauga 750 de grame) și lăsați peștele să se odihnească aproximativ cincisprezece minute. Acest tratament trebuie făcut timp de o zi, întrerupt a doua zi, apoi reluat în ziua următoare și așa mai departe, până când peștele se vindecă. Acest tratament va eradica majoritatea tipurilor de paraziți și ciuperci. Există și medicamente care pot fi utilizate.

Sturionii sunt bine adaptați la vremea rece și nu vor avea nicio problemă cu ea. De fapt, capacitatea lor de supraviețuire în timpul iernii este mult mai mare decât în ​​timpul verii. Cu toate acestea, proprietarii de iaz trebuie să urmărească cu atenție sturionii care împart un iaz cu alți pești, deoarece hrana pentru sturioni este bogată în ulei și proteine, iar ceilalți pești ar putea să le agațe singuri, lăsând sturionul fără nimic de mâncare, așa că asigurați-vă că în timpul hrănirii. sturionii primesc o nutriție adecvată.

Dacă te gândesti serios să adaugi sturioni în iazul tău, caută pe Google si pe site-urile de anunturi „puiet de sturion”. Printre altele, vei gasi pastrugă, cega, nisetru, nisetru siberian si morun.

Niște informații despre dimensiunile maxime ale acestora mai jos. Tine cont că datele de mai jos sunt poate recorduri, nu există nicio garanție că peștii ajung la acele dimensiuni.

Specie de sturionLungime maximaGreutate maximaLongevitate
Nisetru siberian200cm210kg60 de ani
Nisetru236cm115kg46 de ani
Cega125cm16kg20 de ani
Păstruga220cm80kg27 de ani
Morun900cm3200kg118 ani

Te sperie gândul că morunul poate ajunge la 9m lungime? Stai liniștit, poate urmașii tăi îl vor vedea..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *