[wpcode id="351"]

Cum sa alega corect centura postnatală pentru proaspete mămici

centura postnatala

Schimbările prin care trec corpul și mintea unei proaspete mame în perioada postnatală sunt semnificative. Dispar anumite obiceiuri și nevoi și apar altele pentru care de multe ori nu ești pregătită. Cu toate acestea, este esențială o îngrijire adecvată a corpului și a minții, iar recuperarea sănătoasă și confortabilă în această perioadă este esențială pentru o stare de bine generală a mamei și chiar a copilului. Printre articolele esențiale în vederea unei recuperări rapide și eficiente se numără și centura postnatală, dar și alte produse concepute pentru a sprijini sănătatea și bunăstarea mămicilor, iar despre acestea vei afla mai multe din acest articol.

Centura postnatală: ce este, cum funcționează și de ce ai nevoie de ea

Centura postnatală este un dispozitiv elastic sau ajustabil care a fost creat pentru a susține și pentru a comprima zona abdominală a mamei după naștere. Beneficiile pe care le oferă o centura postnatala sunt numeroase, iar printre acestea se numără susținerea musculară, comprimarea abdominală în vederea reducerii umflăturilor și a durerilor postnatale, corectarea posturii sau stimularea circulației sângelui în zona abdominală.

Funcționarea centurii postnatale se bazează pe comprimarea controlată și susținerea mușchilor și a țesuturilor slăbite din zona abdominală, oferind susținerea fermă a abdomenului mamei. În timpul sarcinii, ligamentele și mușchii abdominali pot deveni slăbiți și întinși. Centura postnatală ajută la susținerea acestor mușchi și ligamente, punând o presiune ușoară asupra lor și contribuind în acest fel la tonifiere.

Cum să alegi centura postnatală potrivită

Pentru a alege centura postnatală potrivită este nevoie să te asiguri că materialul din care este realizată este moale și respirabil, astfel încât să poți evita iritațiile pielii. De asemenea, asigură-te că alegi o mărime potrivită pentru tine – majoritatea sunt reglabile, dar verifică ghidul de mărimi pentru a te asigura că ți se va potrivi corespunzător. Ține cont că există diverse centuri postnatale cu diferite niveluri de susținere și că este indicat să porți centura imediat după naștere.

Alte produse utile pentru proaspete mămici

În categoria de produse pentru proaspete mamici se pot număra, alături de centura postnatală, și pernele speciale sau alte produse specifice pentru alăptat, așa cum sunt dischetele mamare, absorbantele de maternitate-lăuzie, perna specială pentru somn sau produsele de îngrijire a bebelușului care trebuie să nu lipsească din camera mamei sau a copilului. Pentru mămicile care au grijă de bebeluși, de nelipsit sunt scutecele și șervețele umede pentru o îngrijire delicată a celui mic.

Toate aceste informații utile de care orice proaspătă mămică poate avea nevoie sunt scrise de Campaigns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *